Følg med på rentemarkedet

forbrukslån

Fjellvettregler for gjeld

Det finnes regler for det meste. Skal du kjøre bil må du forholde deg til regler på veien. Om du tar deg en tur på fjellet, sommer eller vinter, er det smart å kunne litt om hvordan man skal ferdes på fjellet. Disse reglene kalles fjellvettregler og sier enkle litt om hva du bør gjøre om noe skjer, og hva du ikke bør gjøre. Et par eksempler på slike regler er at det aldri er for sent å snu eller at du må ta med deg nok mat for turen. Begge disse eksemplene kan lett overføres til gjeld.

Når du tar opp et billig forbrukslån vil du først søke, deretter motta et tilbud som du aksepterer. Ser vi mot fjellvettreglene er det altså ikke for sent å snu. Det vil si at når du får et tilbud, så trenger du ikke å ta det. Du må med andre ikke si ja bare fordi noen gir deg noe. Når du drar på fjellet må du også ta med deg nok mat. Det samme gjelder i samfunnet for øvrig. Bære mat med seg overalt er veldig tungvint og man bærer istedenfor penger. Fordelen med penger er at du da kan kjøpe deg det du trenger, men du må også betale for det du trenger. Forbrukslån er en ting man trenger og en ting man må betale for når man først har det.

Pass på gjelden din

Når du tar opp gjeld må du betale på den. Om du ikke betaler kan det fort bli litt problematisk. Når du ikke betaler på lån eller andre regninger får du betalingsanmerkninger. Disse anmerkningene gjør at du ikke vil få muligheten til å ta opp mer gjeld. Mange tenker nok sikkert at det ikke er så farlig med ny gjeld om man bare får det forbrukslånet man vil ha og deretter ikke betaler i tide fordi man er litt tynn på penger. Slike holdninger skader deg i det lange løp fordi du ender opp med å ikke få det huslånet du gjerne skulle hatt eller ikke får det billånet du trenger.

Følg med på rentemarkedet

Renter er den viktigste delen av alle lån. Når du ser på lån må du derfor også se på renten. Det er ikke så viktig å ta alle lån som blir kastet etter deg, men heller ha litt is i mage å følge med. Sjekk hvordan renten er i markedet. Ta deg tid, eller bruk en låneformidler som tar jobben med å sjekke hele markedet for deg.

Få oversikten før du låner

Når du låner penger er det viktig at du har oversikten på hvordan markedet er og hvordan renten er i dette markedet. På den annen side er det også viktig at du har oversikten over din egen økonomi. Her kan det fort være lett å miste fokus samt å ikke få med seg alt det som trengs. Enten så er du en type som har god kontroll eller så kan du fort miste fokus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *